AçıKLAMASı YANGıN çıKış KAPıSı HAKKıNDA 5 BASIT TABLOLAR

Açıklaması Yangın çıkış kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Açıklaması Yangın çıkış kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Blog Article

Yangın merdivenlerinin ıztırari olarak kullanılması aksi durumların oluşturacağı risklerin azaltılmasında önemli bir kazanım sağlamaktadır.

Bu makalede, katlanabilir yangın merdivenlerinin nasıl çtuzakıştığını, avantajlarını ve münasebet bu merdivenleri tercih etmeniz gerektiğini tafsilatlı bir şekilde ele alacağız.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün bilgileriyla muayyentir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın merdivenleri, şayan bir tasar çizim ile kurma edilmelidir. Bu tasar çizim, kullanıcıların müstacel durumlarda çabucak kullanabilmesini sağlamalıdır.

2023 yılı bakımından, 3 kattan elan şiddetli olan hep binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri kararlı olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve ivedili durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) muayyen durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Işyar servis merdivenlerinin çokliği en az 65 cm olmalıdır. Faziletli katlı binalarda yangın merdiveni çokliği en az 90 cm, kaçış yolu koskocamanliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve bütün binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı Yangın çıkış kapısı kocaliği 120 cm'den azca olmamalıdır.

Yangın Bapsı Kilidi kapının spontane kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve yamanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı pıtrakı hızlıya kapanmaktadır.

– Yeni yangın yönetmeliği, binaların yangın alarm sistemlerinin daha modern ve teknolojik hale getirilmesini mecburi kılmaktadır. Bu sayede, yangının elan erken başkalık edilmesi ve yangın söndürme meslekleminin henüz hızlı gerçekleştirilmesi katkısızlanacaktır.

Camlı yangın bapları veya panik barlı yangın bapları öbür yangın kapısı türleri arasındadır.

Bu baplar ekseriyetle çelik veya ahşaptan mefultır ve yangın geciktirici özelliklere sahiptir.

Yangın kapıları robot sistemli çağcıl boya tesisimizde elektrostatik toz boya ile kaplanmaktadır. Standart renk RAL 9002 olmakla bu arada maksut tüm RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması dokumalabileceği kabil yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı nitelik uygulaması mümkündür.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı strüktürya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapmızın açılıp kapanırken kasaya sürtmesinden dolayı kullanımında problem evetşıyoruz.

Report this page